Welkom op de website van het

3e peloton A Compagnie 1971

TRIS (Troepenmacht in Suriname)

 
 

Het moest er eindelijk maar eens van komen: een website van ons peloton. Een plek waar we kunnen terugkijken op onze mooie tijd in Suriname en op onze ontmoetingen tijdens onze reünies. Wanneer je wilt en waar je wilt. Ook voor je kinderen en kleinkinderen natuurlijk een plek om een indruk te krijgen waar (o)pa geweest is. Dan snappen ze wellicht waarom we toch ietsje anders zijn en op een andere manier tegen de wereld aankijken. Niet dat we beter zijn of slechter. Nee. We hebben toch weer andere dingen meegemaakt en gezien.

Niet te vergelijken natuurlijk met wat er is gebeurd in Srebrenica in de jaren 90 of nu in Uruzgan. Maar ook die mannen en vrouwen zullen in lengte van jaren elkaar blijven opzoeken om iets in leven te houden en om ervaringen te delen met elkaar.

Oke, het is even werk voor mij natuurlijk. Maar het is leuk om te doen. Jullie weten dat. Ik heb het altijd prettig gevonden de boel bij elkaar te houden. Zie het maar als een cadeautje van mij aan jullie nu we dit jaar (2010) allemaal 60 jaar worden. Natuurlijk ook voor Onze Cees Moonen die dit jaar 71 jaar wordt en voor onze maten die niet meer onder ons zijn.


Licht oet!


Heb je iets te melden? Klik op mijn naam voor het verzenden van een email.

Ger Loeffen

Kpl. webmaster 2010

Mannuh! Luisteruh!!!

Staand v.l.n.r. sgt. Boudewijn Kesselring(+2013), Bram Lous(+), Ger Loeffen(met dienstfiets), Ton Bakker, sgt. Rob Beglinger, Eugene Lohn, Theo van de Coelen, Jo Deguelle, Kees Diepeveen, Joop Kuyt, Paul Luinenburg(+), Ries Dorrestein, John van de Made(+2013), Joop Letteboer, Pierre Dormans (beiden half verscholen achter de arm van Henk ‘hospik’ Dijkstra, Koos van Katwijk, Ep Jansen, Roderick ‘Huub’ van Blyenburgh (met Peace-teken), sgt De Miranda(+), Chis Loeffen, en Aad Kouwenhoven.

zittend v.l.n.r.: Pierre Lommen, Peter van Loo(+), Jan Blankendaal(+), Rien Dekker(+), Maurits Janssen, Klaas Frijlink, Jan Broersen, Job Gros, Roel van Asselt, Franklin ‘Kokkie’ Fernandez(+), Rinus ‘Johnny’ Bos, Pelotonscommandant Luitenant Cees Moonen en Jan Boelhouwer.

Het 3e Peloton A Compagnie TRIS 1971 in het Prins Bernhard Kampement Paramaribo, Suriname

Beschermheer: Luitenant-Kolonel b.d. C. Moonen

Links